Bereikbaarheid

Klaar voor Museumnacht? Antwerpen is vlot bereikbaar met de fiets, openbaar vervoer en de auto. Bekijk hoe je je het snelst in en naar Antwerpen verplaatst via de website van Slim naar Antwerpen.

Met de fiets

Museumnacht is het ideale evenement om met de fiets te ontdekken. Fietsen is snel, flexibel en milieubewust. Bij de deelnemende musea zijn veel extra fietsenstallingen geplaatst.

Heb je geen eigen fiets, maar wil je je wel vlot verplaatsen tussen de verschillende huizen? Met je ticket voor Museumnacht kan je een gratis dagpas voor een Velo aanvragen, dé stadsfiets van Antwerpen. Bij elk museum vind je een fietsstation in de buurt.
Een volledig overzicht van alle fietsstations in Antwerpen vind je terug op
de website van Velo Antwerpen.

Hoe vraag ik mijn gratis dagpas aan voor een Velo-fiets?

Vraag je gratis dagpas aan via de website van Velo Antwerpen of via de "Velo Antwerpen" app.

  • Kies voor 'Dagpas' en houd je unieke vouchercode op je Museumnacht-ticket bij de hand.
  • Vul op het einde van het formulier de code in, het tarief past automatisch aan naar €0.
  • Koppel je Visa, Mastercard of Bancontact (voor de waarborg van de fietsen en eventuele kosten afhankelijk van betaalmiddel/langere ritten*). 
    Via de app kan je ook gebruik maken van Payconic.
  • Je ontvangt een sms en mail met je gebruikerscode(s); die heb je nodig aan het station waar je je eerste Velo wilt ontlenen.
    Na het ontlenen van je eerste Velo is je dagpas 24 uur geldig**.

 

* Gratis dagpas: de dagpas kan je gratis aanvragen, voor de waarborg van de fiets koppel je een betaalmiddel aan je dagpas. Om je betaalmiddel te kunnen koppelen wordt er €0.02 aangerekend. Indien je steeds je fiets goed terugzet in de Velo-stations, en je fietstijd beperkt tot een half uur per rit komen er geen extra kosten bij. Voor meer info zie: www.velo-antwerpen.be 

** Je niet-geactiveerde gebruikersgegevens vervallen op zondag 4 augustus 2024. 

Met het openbaar vervoer

Antwerpen is goed bereikbaar met de trein. Vanaf half 5 's ochtends tot middernacht rijden treinen in de stations Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Zuid of Antwerpen-Berchem. Ook bussen en trams rijden regelmatig richting Antwerpen en in de stad zelf.

Plan je route met het openbaar vervoer via de website van Slim naar Antwerpen.

Met de auto

Kom je liever met de auto naar de stad? Ook dat kan op een slimme manier. Neem bijvoorbeeld een deelauto of carpool met je vrienden.

OPGELET! Er is vanaf 1 augustus 2023 in het historisch centrum een verstrengde parkeerzone ingevoerd waar enkel bewoners met een parkeervergunning en bepaalde vergunninghouders (zorgverstrekkers, ondernemers en autodelers) op straat mogen parkeren.

Parkeer je auto gemakkelijk en goedkoop op één van de park and rides (P+R's) aan de rand van de stad. Daar stap je over op tram, bus of fiets voor een snelle aansluiting naar het stadscentrum. Alle P+R's liggen buiten de lage-emissiezone in Antwerpen.

Meer informatie over bereikbaarheid van Antwerpen met de auto en taxi vind je op de website van Slim naar Antwerpen.