Over Museumnacht

Cultuur tot in de late uurtjes

Op de eerste zaterdag van augustus staat Antwerpen in het teken van Museumnacht. Heel wat Antwerpse musea en culturele instellingen zetten op 5 augustus tussen 19 uur 's avonds en 1 uur 's nachts hun deuren wagenwijd open. Laat je verrassen door een uitgebreid en uniek aanbod. Het programma is speciaal voor Museumnacht samengesteld en is maar één keer te zien. Na afloop feest je verder op de afterparty. Mis de 17e editie van Museumnacht niet en boek snel je ticket(s)!

 

Iedereen welkom

Museumnacht wil een zo breed mogelijk publiek laten proeven van kunst, erfgoed en cultuur. Verwacht eigenzinnige rondleidingen, opzwepende muziekoptredens, proeverijen, zoektochten voor kinderen, vertellingen en andere indrukwekkende performances. 

 

1 ticket, 19 musea

Met 1 ticket bezoek je op Museumnacht alle deelnemende musea. Bovendien kan je via je ticket een gratis Velo-dagpas aanvragen, de deelfiets van de stad Antwerpen. Met de fiets verplaats je je gemakkelijk tussen de verschillende deelnemers. Lees meer over de bereikbaarheid van en naar AntwerpenHonger gekregen naar meer? Met je polsbandje kan je de hele maand augustus gratis nog één deelnemend museum bezoeken. 

 

Museumnacht is een initiatief van de stad Antwerpen mede mogelijk gemaakt door Gazet van Antwerpen en Velo Antwerpen.

Foto Museumnacht
Foto Museumnacht