Kortfilmprogramma

Tijd om op ontdekking te gaan vanuit een pluche rode zeteltje! Laat je meevoeren tijdens een uniek kortfilmprogramma dat Cinema Lumière samenstelde voor Museumnacht. Doorheen de avond worden vier uiteenlopende animatiefilms in loop getoond. Het zijn kortverhalen zonder dialogen, elk met hun eigen verstelstijl. 

 

In ‘Jazzed’ van Anton Setola dwaalt Jack doelloos door de nacht, tot hij geconfronteerd wordt met zijn roots die hem een fikse kater en een wankelend zelfbeeld opleveren.   

 

Een Koerdische student, een moslimmuzikant en een christelijk meisje maken samen deel uit van een culturele mozaïek in de oudste stad van het Midden-Oosten. Hoe een mysterieuze zonnevis de stad komt redden van een nakende oorlog, ontdek je in ‘Mosaic’ van Imge Özbilge.  

 

In ‘Bloeistraat 11’ van Nienke Deutz lijkt de puberteit vastbesloten om de band tussen twee onafscheidelijke beste vriendinnen te verbreken tijdens hun laatste zomervakantie. Deze opmerkelijke kortfilm won de Cristal du Court Métrage op het Internationaal Animatie Filmfestival van Annecy.  

 

'21 XOXO’ biedt een surrealistische reflectie op de hedendaagse jeugd. Een meisje gaat online op zoek naar liefde in tijden van sociale media, speeddating en cyberlove. Wat volgt is een reis door een kleurrijke en bizarre wereld vol absurde metaforen, geregisseerd door Sine Özbilge.