Museum Plantin-Moretus x AmuseeVous

Museum Plantin-Moretus
vrije inloop
20.00 - 23.00
Meer info

Moderne technologieën hebben de wereld dichter bij ons gebracht. We zijn meer geconnecteerd dan ooit tevoren. Maar zijn we niet vooral verbonden met mensen die op ons lijken, hetzelfde 'liken'? En zijn we werkelijk verbonden met de ander, of lijkt het enkel zo, terwijl we alleen achter onze schermen zitten? Tijdens Museumnacht wil AmuseeVous deze (digitale) bubbel doorbreken. Spreek aan de hand van de collectie van museum Plantin-Moretus met een jonge maker en kijk met een verfrissend perspectief naar je omgeving!

 

Subin Sons (zij/haar) werk weerspiegelt de schoonheid van eeuwigdurende connecties in vergankelijke levens. In haar composities verweeft ze zorgvuldig uitgekozen dagelijkse voorwerpen met dubbelzinnige verhaallijnen. Met haar multi-zintuiglijke installatie Wet Moment in Museum Plantin-Moretus wil ze het uitdrukken en loslaten van emoties voorstellen aan de hand van smeltende boeken.

 

Felien Vandermotten (zij/haar) verwelkomt je daarnaast in haar tijdelijke podcast studio in het Museum Plantin-Moretus. Ze gaat in gesprek met bezoekers over de schatten van het museum, onze houding tegenover cultureel erfgoed en de rol van het publiek. Het resultaat is een podcastaflevering die de publiekservaring van Museumnacht vereeuwigt. Volg de pijlen naar haar studio en deel je mening over deze thema’s.