Snijders&Rockoxhuis x AmuseeVous

Snijders&Rockoxhuis
vrije inloop
20.00 - 23.00
Meer info

Moderne technologieën hebben de wereld dichter bij ons gebracht. We zijn meer geconnecteerd dan ooit tevoren. Maar zijn we niet vooral verbonden met mensen die op ons lijken, hetzelfde 'liken'? En zijn we werkelijk verbonden met de ander, of lijkt het enkel zo, terwijl we alleen achter onze schermen zitten? Tijdens Museumnacht wil AmuseeVous deze (digitale) bubbel doorbreken. Ga in het Snijders&Rockoxhuis aan de hand van de collectie in gesprek met een jonge maker en kijk met een verfrissend perspectief naar je omgeving!

 

Ella Meeusen (zij/haar) is een danser en maker die net haar studies afrondde in Portugal en Spanje. Met een passie voor kunstwetenschappen en persoonlijke groei, durft ze mensen op fijne en diepzinnige wijze confronteren met de staat van onze wereld. Met haar solo You cannot find peace by avoiding life stelt ze in vraag hoe we woede als menselijke emotie marginaliseren. Kan woede ook een bron van kracht zijn?
* Deze performance duurt 20 minuten en start om 20u, 21u en 22u. *

 

Laat je daarnaast onderdompelen in het melancholische universum van het Zonderland collectief. Met hun live voorstelling Oeverloos nemen beeldend kunstenaar Lander Cardon (hij/hem) en muzikant Ward Dhoore (hij/hem) je mee op een audiovisuele trip doorheen woeste, desolate landschappen. Hun vriendschap en artistieke connectie is ontstaan vanuit een gezamenlijke liefde voor esthetiek, eenvoud en de schoonheid van de vergankelijkheid.