Ticketinfo

Koop je tickets online of in het Visitor Center:

  • Online: koop vanaf 3 juli (11u) je tickets online via de webshop
  • Visitor Center: koop van 22 juli (10 uur) tot 3 augustus (18 uur) je tickets ook in het Visitor Center in Het Steen. 

 

Let op: vorig jaar verkocht Museumnacht uit en ook dit jaar is het aantal tickets gelimiteerd. Koop je ticket op voorhand en mis Museumnacht niet!

Volwassenentarief: voorverkoop €20 / dag zelf €23

voorverkoop loopt tot 2 augustus 2024, 23u59

Verzeker jezelf van een ticket en koop je ticket vooraf aan een lager tarief. Dit kan zowel via de webshop vanaf 3 juli 2024 als in het Visitor Center van Het Steen vanaf 22 juli. Als de tickets nog niet zijn uitverkocht, kan je op de dag zelf nog een ticket aanschaffen via de webshop of in het Visitor Center. 
Het is niet mogelijk om bij de balies in de musea een ticket te kopen.

 

Jongerentarief: voorverkoop €15 / dag zelf €18

voorverkoop loopt tot 2 augustus 2024, 23u59

Verzeker jezelf van een ticket. Koop je ticket vooraf aan een lager tarief. Dit kan zowel via de webshop vanaf 3 juli 2024 als in het Visitor Center van Het Steen vanaf 22 juli. Als de tickets nog niet zijn uitverkocht, kan je op de dag zelf nog een ticket aanschaffen via de webshop of in het Visitor Center. 
Het is niet mogelijk om bij de balies in de musea een ticket te kopen.

 

Kortingstarief - €4


Ben je in het bezit van een A-kaart met kansentariefDan mag je met korting naar Museumnacht. Vergeet je kaart niet mee te nemen.
 

Ook kinderen jonger dan 12 jaar kunnen met korting naar Museumnacht. Neem geldige legitimatie mee.

 

Koop je ticket via de webshop vanaf 3 juli 2024 of in het Visitor Center van Het Steen vanaf 22 juli. Als de tickets nog niet zijn uitverkocht, kan je op de dag zelf nog een ticket aanschaffen via de webshop of in het Visitor Center. 
Het is niet mogelijk om bij de balies in de musea een ticket te kopen.

 

Terugkomactie - gratis


Wil je op je eigen tempo ontdekken wat de Antwerpse musea te bieden hebben? Je Museumnacht-polsbandje geeft je recht op nog één gratis bezoek of een korting bij één van de deelnemende huizen. De actie loopt tot en met 31 augustus 2024. Je hoeft je polsbandje niet de hele zomer aan te houden; ook afgeknipt is het bandje geldig. 
Check hier de details.  

 

Tickets doorverkopen

 

Tickets worden niet terugbetaald. Je kan tickets van Museumnacht doorverkopen via TicketSwap. Je vindt op hun website meer details over hoe je jouw tickets kan doorverkopen.

 

Gratis dagpas voor een Velo-fiets
 

Met je ticket van Museumnacht kan je een gratis Velo-dagpas aanvragen. Zo verplaats je je gemakkelijk tussen de deelnemende musea.

Hoe vraag je een Velo-dagpas aan?

Vraag je gratis dagpas aan via de website van Velo Antwerpen of via de "Velo Antwerpen" app.
Kies voor 'Dagpas' en houd je unieke vouchercode op je Museumnacht-ticket bij de hand.
Vul op het einde van het formulier de code in, het tarief past automatisch aan naar €0.
Koppel je Visa, Mastercard of Bancontact (voor de waarborg van de fietsen en eventuele kosten afhankelijk van betaalmiddel/langere ritten*). 
Je ontvangt een sms en mail met je gebruikerscode(s): die heb je nodig aan het station waar je je eerste fiets wilt ontlenen.
Na het ontlenen van je eerste Velo is je dagpas 24 uur geldig**.

Voor meer info zie: www.velo-antwerpen.be

 

* Gratis dagpas: de dagpas kan je gratis aanvragen, voor de waarborg van de fiets koppel je een betaalmiddel aan je dagpas. Om je betaalmiddel te kunnen koppelen wordt er €0.02 aangerekend. Indien je steeds je fiets goed terugzet in de Velo-stations, en je fietstijd beperkt tot een half uur per rit komen er geen extra kosten bij. Voor meer info zie: www.velo-antwerpen.be 

** Je niet-geactiveerde gebruikersgegevens vervallen op zondag 4 augustus 2024. 

Afterparty

Nog geen zin om naar huis te gaan? Feest verder in De Studio op de Museumnacht-afterparty!*
Twee zalen, één broeierige club night van 1u tot 6u!

Line-up Room 1

ALIENI (TOMBOYS DON'T CRY) versmelt global grooves en ritmes met popmuziek en experiment. Hun vele invloeden zorgen voor een sound die je onmogelijk stil laat staan. 

PRI:PJƏT speelt sets waarin genres in elkaar overvloeien maar ook soms staalhard tegen elkaar crashen. Als dj bewandelt hij de dunne lijn tussen chaotische extase en melancholie.

Line-up Room 2: Hosted by From Boogie To Booty

Charmaine 
MF Booty 
Redray
You know the drill: de avond openen met boogie en funk. Later op de nacht de beste booty, detroit electro, ghetto house en Juke tracks.

Tickets kosten €10 en zijn enkel te koop in combinatie met een geldig Museumnacht-ticket. Tickets zijn beperkt.
Laatste toegang om 05:00. 

copyright Maxime Byttebier
copyright Maxime Byttebier

Expeditie De Stad

Fietsers tijdens een fietstoch
Fietsers tijdens een fietstoch

Een gegidste rondleiding op de fiets tijdens Museumnacht? Expeditie De Stad organiseert fietstours (Nederlands- en Engelstalig) die vertrekken vanaf het Theaterplein. Koop voor 12 euro bovenop je ticket voor Museumnacht een ticket voor een fietsrondleiding.

Vergeet niet zelf een fiets mee te nemen!

Verkoopvoorwaarden

Bekijk hier de verkoopvoorwaarden.